Inderdaad een scheiding is vaak complex. Er zijn de emoties maar ook een veelheid aan praktische zaken dient uitgeklaard en in een regelingsovereenkomst vervat.

Vaak ook zijn de belangen van de partners verschillend. Maar ook de regelingen en de zorg voor de kinderen staan centraal. Of koppels nu willen of niet, er moeten beslissingen worden genomen. Beslissingen die ongetwijfeld het leven nà de scheiding (zullen) beïnvloeden.

Kortom, koppels kunnen een goede begeleiding meer dan gebruiken: immers wat met het onroerend goed, wat met de hypothecaire lening, wat kost de verdeeltaks mij, en hoeveel de andere partner betalen als opleg bij overname van het huis, en zolang dit niet is gebeurd wat dan met de eigenaars- en bewonerskosten en met al die andere zaken die dienen beslist?

Maar er zijn ook een reeks van zaken ivm roerende goederen: bvb de financies en de groepsverzekering, de belastingen, de inboedel, schulden andere dan hypothecaire, de voertuigen, erfenisrecht,…

En als er een vennootschap of eenmanszaak is, hoe zit dat dan bij gemeenschap van goederen of wettelijk stelsel? Kunnen we zakelijke partners blijven en hoe moet of kan dit dan geregeld?

In geval van een echtscheiding: ben ik aan mijn partner persoonlijk onderhoudsgeld verschuldigd? Zo ja, hoeveel? En hoe wordt dat berekend? En onder welke voorwaarden wordt het betaald?

Tenslotte een belangrijke brok wordt gevormd door het hoofdstuk van de ouderschapsovereenkomst - ouderschapsplan. Eensgezindheid over de gezamenlijke uitoefening van het gezag, de verblijfsregeling, een onderhoudsgeldregeling (alimentatie): hoeveel en hoe zit dat met de belastingen en het fiscaal voordeel van kinderen ten laste? Met als kers op de taart de onderhandse afspraken tussen vader en moeder in het belang van de kinderen: engagementen en intenties met oog op een goede verstandhouding.

Kies voor een ervaren bemiddelaar die jullie gidst, optimaal informeert, berekeningen maakt, de overeenkomst over de woning uitschrijft en de notaris bezorgt. Een bemiddelaar ook die persoonlijk de echtscheiding inleidt, of de ouderschapsovereenkomst voorlegt aan de jeugdrechtbank.
En dat allemaal aan een vooraf bepaalde forfaitaire kostprijs: geen verrassingen of verdoken kostenafrekening. Uiteraard is het ook mogelijk om aan uurtarief te werken; de klanten kiezen.

Op een respectvolle manier uit elkaar

Samen tot overeenstemming komen, zonder strijd en vechten

Blijf niet met vragen zitten, maak een afspraak: neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be

 

Echtscheiding
Tags: 
Scheiden?, Ons huis, verdeeltaks, Alimentatie, Ouderschapsplan, Kostprijs echtscheiding
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen