"Bemiddeling bij onze scheiding? Via een bevriend koppel wiens echtscheiding ook door NEO Bemiddeling werd geregeld, kwamen we terecht bij Eric. Het kennismakingsgesprek was verhelderend.

We dachten dat we al heel wat wisten over scheiden, maar het was slechts een fractie en veel hadden we van horen zeggen.
In een tijdsbestek van twee uur (!) kregen we een volledig beeld voorgeschoteld met alle info die nodig was om te snappen wat er allemaal bij een scheiding komt zien. We beslisten op hetzelfde moment om ons bij de scheiding te laten gidsen door NEO Bemiddeling. Een goede beslissing bleek.

Gaandeweg het traject werd ons duidelijk dat de bemiddeling verder ging dan we vooraf hadden ingeschat. Scheiden is meer dan een zakelijke regeling voor het huis, de centen, de inboedel, de verzekeringen, belastingen, schulden, erfrecht, ouderschapsplan,… Er ging aandacht naar onze verstandhouding, onze ouderrollen, onze visies en meningen.
De juridische en financiële expertise van Eric was één ding, maar de warme begeleiding met aandacht voor elk van ons en ons koppel, was een tweede zaak. Hij gidste ons, maakte ons attent, wees op zaken waaraan we niet hadden gedacht, wees op de gevolgen van de beslissingen die we namen zodat we deze nog konden bijsturen.
De manier waarop de bemiddelaar met ons omging was verwarmend, uitnodigend. Zijn bevragingen deden ons verder kijken en maakten dat we nu als ex-partners kunnen terugkijken op een parcours dat voor ons vernieuwend was en raar genoeg ons ook als scheidende partners dichter bij elkaar bracht. 

We kijken dan ook op een speciale manier terug op ons scheidingstraject. We zijn ‘blij’ dat we een fijne warme en betrokken bemiddelaar als gesprekspartner hadden. Eric was immers méér dan bemiddelaar, hij heeft zich voor ons gezin ingezet, heeft ons verder gebracht dan we ook konden verhopen. Ook werden onze gemeenschappelijke zakelijke belangen in het bedrijf in kaart gebracht, zodat we ook na onze scheiding zakelijke partners blijven.  

Wat mijn partner x ook hielp om zich beter te uiten, waren de blikken rondjes die op de bemiddelingstafel lagen. Tal van gevoelens waarmee x worstelde, lagen daar mooi op tafel uitgestald. Eéntje lag omgekeerd en was dus niet leesbaar. Toen ik het om wou draaien, zei Eric dat niet te doen. Maar ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen… er stond op: “verliefd”. Het was ontwapenend maar het deed me herinneren aan een blogartikel van Eric dat ik ooit had gelezen: “Ik moet leren onverliefd worden”. Zo is het ook met mij: x los laten, als ex-partners verder gaan, maar wel volop vader en moeder blijven.

We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat onze scheiding in een emotioneel heftige tijd, op zo’n positieve manier kon worden geregeld en ons ‘vorig’ leven kon worden afgerond."

Echtscheiding

Getuigenissen