Cookie notice
Onze website gebruikt (analytische) cookies. Deze worden enkel geplaatst wanneer je op "Aanvaard" klikt.
Als jullie als koppel besluiten uit elkaar te gaan, hoe doen jullie dat dan?
Gaan jullie dan vechten voor het ‘gelijk’?
Wil je het onderste uit de kan?
Of besluiten jullie ‘samen’ om in overleg uit elkaar te gaan?
En hoe doe je dat dan ‘samen’ uit elkaar gaan? Doe je dat met zijn tweetjes? Of haal je er een ervaren bemiddelaar bij die jullie prima informeert en documenteert en jullie gidst?
Immers, weten jullie wat er allemaal moet en kan geregeld worden? Kennen jullie de mogelijkheden en varianten? Worden jullie attent gemaakt op de gevolgen van bepaalde beslissingen en keuzes?
En berekenen jullie zelf het bedrag van de opleg als de andere partner de woning overneemt? Welke kosten brengt dit mee? Kan die wel de woning overnemen? Waarop letten? Welke elementen spelen een rol? En welke tijdelijke regelingen dienen getroffen?
En de kinderen: welke verblijfsregeling? Hoe de kosten eerlijk verdelen tussen de ouders, Wat is de fiscale impact? Voor welk model kiezen? En als we kiezen weten we dan in bedragen waarover we het hebben?
Een artikel met alleen maar vragen. Niet om jullie onzeker te maken. Neen, wel om jullie attent te maken op slechts enkele elementen die deel uitmaken van een scheidingsregeling.
Laat jullie dan ook begeleiden. Voor een minimale kost worden jullie gegidst doorheen de procedure en werken jullie samen met de bemiddelaar aan ‘jullie’ overeenkomst. Zo gans anders dan zelf iets in elkaar knutselen en het laten bekrachtigen met alle onvolkomenheden erin. Zaken die op termijn moeilijkheden geven door de interpretatie die niet sluitende formuleringen laten, met regelingen die niet optimaal zijn, niet de meest gebruiksvriendelijke en ook niet de meest fiscaal vriendelijkste zijn.
Blijf niet met vragen zitten, improviseer niet, maak een afspraak, neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be
Met een gesprekje van 5 minuten zet je de eerste stap.