"Bemiddeling bij onze scheiding? Via een bevriend koppel wiens echtscheiding ook door NEO Bemiddeling werd geregeld, kwamen we terecht bij Eric. Het kennismakingsgesprek was verhelderend.

We dachten dat we al heel wat wisten over scheiden, maar het was slechts een fractie en veel hadden we van horen zeggen.
In een tijdsbestek van twee uur (!) kregen we een volledig beeld voorgeschoteld met alle info die nodig was om te snappen wat er allemaal bij een scheiding komt zien. We beslisten op hetzelfde moment om ons bij de scheiding te laten gidsen door NEO Bemiddeling. Een goede beslissing bleek.

Gaandeweg het traject werd ons duidelijk dat de bemiddeling verder ging dan we vooraf hadden ingeschat. Scheiden is meer dan een zakelijke regeling voor het huis, de centen, de inboedel, de verzekeringen, belastingen, schulden, erfrecht, ouderschapsplan,… Er ging aandacht naar onze verstandhouding, onze ouderrollen, onze visies en meningen.
De juridische en financiële expertise van Eric was één ding, maar de warme begeleiding met aandacht voor elk van ons en ons koppel, was een tweede zaak. Hij gidste ons, maakte ons attent, wees op zaken waaraan we niet hadden gedacht, wees op de gevolgen van de beslissingen die we namen zodat we deze nog konden bijsturen.
De manier waarop de bemiddelaar met ons omging was verwarmend, uitnodigend. Zijn bevragingen deden ons verder kijken en maakten dat we nu als ex-partners kunnen terugkijken op een parcours dat voor ons vernieuwend was en raar genoeg ons ook als scheidende partners dichter bij elkaar bracht. 

We kijken dan ook op een speciale manier terug op ons scheidingstraject. We zijn ‘blij’ dat we een fijne warme en betrokken bemiddelaar als gesprekspartner hadden. Eric was immers méér dan bemiddelaar, hij heeft zich voor ons gezin ingezet, heeft ons verder gebracht dan we ook konden verhopen. Ook werden onze gemeenschappelijke zakelijke belangen in het bedrijf in kaart gebracht, zodat we ook na onze scheiding zakelijke partners blijven.  

Wat mijn partner x ook hielp om zich beter te uiten, waren de blikken rondjes die op de bemiddelingstafel lagen. Tal van gevoelens waarmee x worstelde, lagen daar mooi op tafel uitgestald. Eéntje lag omgekeerd en was dus niet leesbaar. Toen ik het om wou draaien, zei Eric dat niet te doen. Maar ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen… er stond op: “verliefd”. Het was ontwapenend maar het deed me herinneren aan een blogartikel van Eric dat ik ooit had gelezen: “Ik moet leren onverliefd worden”. Zo is het ook met mij: x los laten, als ex-partners verder gaan, maar wel volop vader en moeder blijven.

We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat onze scheiding in een emotioneel heftige tijd, op zo’n positieve manier kon worden geregeld en ons ‘vorig’ leven kon worden afgerond."

Samen naar een nieuwe toekomst

Aanvullend aan deze getuigenis: laat een goede afronding van wat is geweest mee de basis zijn om te werken aan wat nieuw is.
De slogan onder het logo van NEO Bemiddeling is betekenisvol en bewust gekozen: “Samen naar een nieuwe toekomst”, want dat hoort een scheiding ook te zijn. Maar alle begrip dat dit niet altijd het geval is of kan zijn. Het is vaak ook anders.
Zo hoorde ik onlangs een moeder zeggen: “Ik heb geen kinderen op de wereld gezet om halftijds moeder te zijn”. Waarop de vader repliceerde: "en ik ook niet als vader". Het is moeilijk voor gescheiden partners om hun kinderen te moeten ‘delen’.
Maar ook voor de kinderen is het niet vanzelfsprekend om telkens te moeten ‘verhuizen’ en zich ook aan te passen aan nieuwe omgevingen, vader en/of moeder verliefd te zien op een andere partner. Sommige tieners vinden het fijn te zien dat pa of ma opnieuw gelukkig is, voor andere kinderen is het een niet te verdragen beeld pa of ma te zien ‘vlinderen’. 

Meer getuigenissen via deze link

Neem contact met ons op. Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

Auteursrecht

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, echtscheiding
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen