Ik start een nieuwe rubriek. Telkens een concrete bedenking, een reflectie die ik put uit mijn ervaringen als bemiddelaar.

Ik heb anderen geen lessen te geven. Ik heb wel ervaringen met mensen waar anderen wat aan (kunnen) hebben. Ik geniet immers het voorrecht om te mogen ‘binnen’ kijken in het leven van koppels. Geen ongezonde nieuwsgierigheid maar het gevolg van het vertrouwen dat ik krijg van koppels.

Op jullie beurt mogen jullie ‘binnen’ kijken in het leven van een bemiddelaar: wat hij ziet, wat en hoe hij één en ander ervaart, wat hij proeft, hoe hij merkt dat dingen lopen zoals ze lopen maar als het even anders kon - wat het koppels zou opleveren. Kortom korte reflecties die mogelijks helpend zijn voor koppels die denken aan scheiden of overwegen hun relatie te beëindigen, ook voor koppels die aan het scheiden zijn of zelfs voor koppels die al gescheiden zijn.

"Er zijn partners die verdrinken in de teleurstelling (en de kwaadheid) hoe het zover is kunnen komen en hoe ze als koppel terecht zijn gekomen waar ze nu staan. Een gegeven dat niet mag worden miskend. Maar gaandeweg is het echter zoveel belangrijker om te denken wat er moet gebeuren om te komen waar ze in de toekomst willen zijn.

M.a.w. het is beter te denken hoe dingen kunnen worden verbeterd in de toekomst dan zich te verdiepen hoe het verleden had kunnen veranderd worden. Men kan het wel weten maar ook het hart moet mee willen. Daarom neem je tijd, immers de weg gaan is moeilijk en gebeurt slechts stapsgewijs."

Echtscheiding
Tags: 
Reflecties
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen