Je echtscheiding goed regelen, wie wil dat niet? Maar écht goed regelen betekent dat je terdege op de hoogte moet zijn, dat je kennis hebt van welke mogelijkheden er zijn, hoe wat kan geregeld worden, en hoe dit best verwoord wordt.

Forfaitaire kostprijs all-in

Het is evident dat koppels die wensen te scheiden zich informeren over kostprijzen. Maar goed ook dat je geen blanco check geeft. Daarom dat het goed is dat je een forfaitaire prijs wordt aangeboden, all-in. Maar dan echt all-in: gesprekken, tussentijdige ontwerpen van overeenkomst, tussentijdse telefoons, mails, communicatiekosten, administratie, verplaatsingen naar rechtbank; kortom alles inclusief.  Zo’n aanbod vind je niet overal.

Eén van de grote voordelen, omdat je weet van tevoren wat de eindkost zal zijn. Omdat er geen verrassingen zijn, omdat er geen gerokken gesprekken zijn om meer te kunnen aanrekenen, omdat er geen betwistbare afrekeningen zijn. Wel één globale prijs!

Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit

Maar kostprijs is één, kwaliteit is nog belangrijker. Kies daarom voor een ervaren bemiddelaar, omdat die ook fiscaal onderlegd is en samen met jullie de beste oplossingen zoekt binnen een wettelijk kader. Klare duidelijke regelingen en afspraken, rechttoe rechtaan, niet geschreven in een ambtelijke taal maar in een verstaanbare en toch juridisch sluitende taal.

Ook belangrijk is dat uw bemiddelaar meedenkt, voor- en nadenkt. Jullie attent maakt op de impact en de gevolgen van bepaalde beslissingen zodat er nog kan worden bijgestuurd.

Laat uw zelfgemaakte overeenkomst nazien: een second opinion

Regelmatig leggen koppels mij ook hun zelfgemaakte overeenkomst voor, met de vraag om deze voor het licht te houden en kritisch te bekijken. Een second opinion: mooi meegenomen want verwaarloosbare kostprijs en wél zekerheid dat de overeenkomst wordt ‘gefinetuned ‘ in bewoordingen en omschrijvingen, nagezien op volledigheid, eenduidigheid en voldoende graad van detail.

Bemiddelen een vak apart

Bemiddelen, met voor ogen een goede overeenkomst met respect voor elkaar samen werken aan een op jullie maat geschreven overeenkomst, met alles erop en eraan. Ook met aandacht voor het emotionele en het relationele. Wees dus kieskeurig met uw bemiddelaar.

Relatie-herstel?

Neem contact: voor het eerste intake-gesprek een minimale prijs en voor het geheel een vooraf gekende forfaitaire prijs.

Wat wil je nog meer? Niet scheiden; dat kan ook natuurlijk. Werken aan relatieherstel; geen therapie maar een bemiddeling en evalueren of de relatie nog kansen heeft op herstel. Lees ook over deze mogelijkheid.

Echtscheiding
Tags: 
Do's and Don'ts, Regeling, Relatiebemiddeling
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen