Als kind van gescheiden ouders is het soms moeilijk om ‘blij’ te zijn. Kinderen zijn loyaal en missen vaak mama en papa, maar moeder en vader missen ook ‘hun’ kind. Het blijft hun kind maar ze moeten noodzakelijkerwijs het missen tijdens bepaalde periodes.

Maar er zijn ook kinderen die opgelucht zijn dat de spanningen in huis er niet meer zijn; vraag is of ze ‘blij’ kunnen zijn dat mama en papa niet meer samen zijn.

In het gedichtenbundel ‘Uit elkaar” van Bette Westera (voor kinderen van ca 8 – 11 j) staat dit kippenvel-gedichtje; het zegt zoveel over hoe het voor een kind van gescheiden ouders soms is. Hoe een kind niet liever zou willen dat moeder en vader terug samen ‘echt’paar en gezin vormen. Een gedichtje om te lezen en te herlezen; de eenvoudige kindertaal voelt aan als een stomp in de maag.

 

Nooit blij

Ben ik bij hem
dan is hij blij
Ben ik bij haar
dan mist hij mij.

Ben ik bij haar
dan is ze blij
Ben ik bij hem
dan mist ze mij.

Soms wil ik graag
 bij mama zijn.
Maar doe ik papa
dan geen pijn?

Soms wil ik graag
bij papa zijn.
Maar doe ik mama
dan geen pijn?

Ik ben nooit blij
waar ik ook ben,
want altijd mis
ik één van hen.

En één van hen
mist altijd mij.
Waar ik ook ben,
ik ben nooit blij.

Ik hoor om altijd
blij te zijn
gewoon bij
allebei te zijn.

 

NEO Bemiddeling zorgt samen met ouders in scheiding voor degelijk uitgewerkte ouderschapsovereenkomsten. Ook de kinderen kunnen aan bod komen.
Het kan de pijn van de scheiding niet wegnemen, maar wel maximaal zorgen voor een goede verblijfsregeling met oog voor de kinderen. Een uitgebalanceerde kostenregeling en een meegroei-ouderschapsplan vormen het sluitstuk.
De relatie goed afsluiten vormt mee de basis voor een duurzame overeenkomst op weg naar een nieuwe toekomst.

Maak daarom een afspraak, ofwel via telefoon 03 535 30 01, of via contactWe zijn gevestigd in Kapellen, maar hebben ook locaties in Aalst en Nieuwpoort.

Kinderen: de grootste rijkdom van ouders

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

 

Ouderschapsbemiddeling
Tags: 
Ouderschap, Ouderschapsplan, Kinderen, scheiden, scheiding, gescheiden
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen