Omdat ze haar vijfjarig zoontje weigerde mee te geven aan haar ex-man, is een 28-jarige vrouw uit Diepenbeek door de Hasseltse strafrechter tot 12 maanden effectieve celstraf en 550 euro boete veroordeeld. Ze hield hun vijfjarig zoontje systematisch thuis, terwijl die op school moest zitten. Er was immers een omgangsregeling van kracht, waarbij de vader alle vrijdagen zijn zoontje aan de schoolpoort mocht afhalen.

Op verschillende vrijdagen daagde de vader dus voor niets op. De vrouw lapte de omgangsregeling twaalf keer aan haar laars tussen oktober 2011 en maart 2012.

Ze beweerde dat de vader het kind slecht verzorgde, maar die bewering pikte de rechter niet, omdat die geen enkel element in het dossier vond dat haar verklaring ondersteunde. De Hasseltse rechter tilde bijzonder zwaar aan het feit dat de vrouw het vonnis van de jeugdrechter, waarin de omgangsregeling uitgewerkt was, naast zich neerlegde.

Volgens de rechter deed de vrouw alles om het omgangsrecht van de vader te boycotten. "Het thuis houden van het kind heeft alle gevolgen voor de stabiliteit en de rust van het kind en diens schoolresultaten", zo stond in het vonnis te lezen. Aan haar ex-man moet ze 1.590 euro schadevergoeding betalen.

(Bron: belga.be)

Echtscheiding
Tags: 
Verblijfsregeling
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen