De rust bewaren, niet hopen tegen beter weten in, kijken naar wat anders en beter kan. Immers elke verandering die je kan bewerkstelligen is een verbetering en elke verbetering is zeker een verandering.

Maar wat veranderen? En hoe?
Hoe ziet de relatie met mijn partner er nu uit?
Waar heb ik het moeilijk mee? Durf ik het te zeggen op een aanvaardbare manier?
Kan ik niet anders dan maar accepteren wat is?
Is het niet meer leefbaar? Trek je de stekker er uit? En hoe doe je dat dan?

Veel vragen waarbij je geholpen kan worden om een antwoord te vinden en om datgene te doen wat, na wikken en wegen, het beste is. En als je de dag zou beginnen met lemen voeten, bedenk dan dat het een voorrecht is om te leven.

In de gesprekskamer van de bemiddelingspraktijk staat een spreuk, die veelvuldig wordt gelezen door klanten-koppels. Graag deel ik dit, omdat er zoveel waarheid in zit vervat, en in de hoop dat het mensen kan helpen om klaar(der) te zien.

Geef mij

Kalmte om de dingen
te aanvaarden die ik
niet kan veranderen

Moed om de dingen te
veranderen die ik wel
kan veranderen

Wijsheid zodat ik het
verschil tussen deze
twee zie

En als uitsmijter de spreuk die gebeiteld in een grote leisteen aan onze voordeur staat:

Het is wat het is
omdat het zo geworden is…

Het zijn maar spreuken, maar laat ze bij je binnen komen voor wat ze je waard zijn.

Blijf niet met vragen zitten, maar maak een afspraak.
Neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be

Relatie-herstel-bemiddeling
Tags: 
Reflecties, Relatiebemiddeling, Communicatie
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen