Naar aanleiding van de switch van Bemiddelingsburo EDC naar NEO Bemiddeling kreeg ik in een interview de gelegenheid om aan te geven hoe belangrijk het is om als koppel   -dat de relatie beëindigt of de relatie nieuwe zuurstof wil geven-   te kijken naar de toekomst. Wat is de ‘gewenste toekomst’? Met die gewenste toekomst te omschrijven zeggen de koppels meteen ook wat de ‘ongewenste toekomst’ is.

Jullie scheidingsovereenkomst: geen droom maar werkelijkheid

Mooie vertrekbasis voor goede constructieve gesprekken, op weg naar een degelijke scheidingsovereenkomst: verlangens en wensen, met oog voor elkaars  en gemeenschappelijke belangen; dat alles vermengd in één vergelijk waar partners tevreden mee zijn. Geen droom maar werkelijkheid. Leg als scheidend koppel de keuze voor bemiddeling naast deze van een rechtsgang met een strijd en finaal een opgelegd vonnis. Hoe moeilijk is het om te kiezen? Maar de voorwaarde is dat jullie samen bereid zijn om te bemiddelen: vrijwilligheid dus én bereidheid om samen tot afspraken te komen, sluitend en duidelijk verwoord op papier.
Het is dan ook kijken naar de gemeenschappelijke belangen, erkennen wat belangrijk is voor de andere partner, je eigen verlangens kenbaar maken op een uitnodigende manier, respect opbrengen voor de wensen en bekommernissen van de andere; dat zijn enkele belangrijke zaken om tot een echt vergelijk te komen. Dan pas is maar een duurzame naleving gewaarborgd en wordt er later niet nagetrapt.

Als bemiddelaar koppels begeleiden: geen ‘job’ wel een ‘roeping’

In het interview kreeg ik de vraag “wat mij beweegt om me elke dag in te laten met de problemen en ellende van andere mensen; dat is toch niet om vol te houden”, zo zei de reporter. Ik vertelde wat me zo boeit en me passioneel inspireert om met mensen  -vaak in crisis- op weg te gaan.

De boodschap die ik als bemiddelaar meegaf wil ik jullie in dit blogartikel en in de nieuwsbrief ook ter kennis brengen. Niet omdat ik zelfingenomen ben maar omdat mensen zouden weten hoe waardevol het is om anderen te helpen en samen tot een vergelijk te komen. Bemiddelen is voor mij immers geen ‘job’; ik zie en ervaar het als een roeping.  Trouwens als je doet wat ik doe en je zou dit louter en alleen om de centen doen, dan hou je dat niet vol. Ik doe het dus niet voor eigen eer en glorie. Alhoewel, dat geef ik toe, het aangenaam is om tijdens en na een bemiddeling te horen hoe koppels de bemiddeling hebben ervaren.

Voldoening halen uit hetgeen ik doe, kijkend naar de groei die koppels doormaken; dat is veel waard. Het geeft me vleugels en de gedrevenheid om heel goed te zijn in wat ik doe, daar veel tijd en energie aan te besteden. In studie en vorming bijblijven is goed maar voor mij is dat niet genoeg. Het is steeds blijven streven naar meer weten en kennen. Een onophoudelijk zoeken, een continu leren en me steeds verder bekwamen zodat koppels in scheiding optimaal worden geïnformeerd en begeleid.

Met NEO Bemiddeling samen op weg naar een nieuwe toekomst

De vergaarde kennis, wetenschap, vaardigheden en ervaringen doorgeven aan anderen. Het is dan ook deugddoend dat ik met mijn NEO Bemiddeling-vennoot Cindy, van gedachten kan wisselen, dat we elkaar challengen en leren van elkaar. De klanten zijn er goed mee, en wij ook…

Naast “Bemiddelen… tot in de puntjes” is de navolgende spreuk zowat een tweede leuze geworden voor potentiële klanten-koppels: “Het is pas als je goed geïnformeerd bent, dat je tot de best mogelijke oplossingen komt. Maw samen op weg naar een nieuwe toekomst”.
Immers scheiden is een bijzondere gebeurtenis in een mensenleven; hopelijk ervaar je dat dan beiden ook maar één keer in jullie leven… Ga dan ook op een goede manier uit elkaar en zorg voor de best mogelijke scheidingsregeling. Heb oog voor het emotionele en het relationele, jullie worden weliswaar ex-partners maar blijven ten eeuwigen dage ‘vader en moeder’.

Bemiddelen: een alternatieve weg naar een nieuwe toekomst. Daar staat NEO Bemiddeling voor.

Goed geïnformeerd de best mogelijke beslissingen nemen

Hopelijk scheiden jullie maar één maal in jullie leven… doe het dan ook goed!

Blijf niet met vragen zitten, maar maak nu een afspraak.
Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

-         via telefoon 03 535 30 01 of

-         via mail info@neobemiddeling.be of

-         via het contactformulier

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiding, echtscheiding, Vechtscheiding, Regeling, scheiden
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen