Onderstaand artikel is afkomstig van schrijfster Karen Stewart. Het geeft haar visie weer over wat je beter niet doet na een scheiding. Ik neem het op in mijn blog voor wat het waard is; sommige punten zijn als vanzelfsprekend (bvb punt 2 en 5), andere punten liggen anders (bvb punt 4 want vaak is een nieuwe relatie oorzaak van een scheiding).

 

Een echtscheiding kan een ex-koppel veel stress bezorgen, en alle spanningen kunnen ertoe leiden dat de betrokkenen fouten maken die hun toekomst negatief beïnvloeden. Karen Stewart, schrijfster van Clean Break, legt uit wat je niet moet doen als je netjes uit elkaar wil gaan.

1. Profileer jezelf niet als een slachtoffer. Voorkom dat je jezelf of de ander de schuld geeft, dat maakt de liefdesbreuk alleen maar moeilijker.

2. Praat je ex niet slecht bij je kinderen. Ze kunnen denken dat je ook kwaad bent op hen omdat ze lijken op de ouder die jij belachelijk maakt. Daarnaast geeft dit geroddel hun zelfvertrouwen een deuk.

3. Neem geen wraak met een rechtszaak. Volgens Stewart neem je gezonde wraak als je deze mindere periode afsluit en je inzet voor een bepaald doel dat je uiteindelijk ook met succes kan bereiken.

4. Begin geen nieuwe relatie als de scheidingsprocedure nog niet rond is. Het is belangrijk om ruimte te laten tussen het oude en het nieuwe. Niet alleen om te voorkomen dat je echtscheiding verandert in een vechtscheiding, maar ook voor je emotionele welzijn.

5. Stel belangrijke beslissingen niet uit. Mensen hebben de neiging om pijn te vermijden. Maar bij een echtscheiding is het aangewezen om belangrijke zaken – hoe pijnlijk ze ook zijn – meteen te regelen om nog meer leed te voorkomen.

Echtscheiding
Tags: 
Do's and Don'ts
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen