Innocenti, een organisatie die vecht tegen honger en armoede in ons land, bood 3000 minderbedeelden een feestmaaltijd aan. Onder hen veel alleenstaande ouders die door een (echt)scheiding in de armoede verzeilden.

Meer dan vijftien procent van de Belgen moet elke maand rond komen met minder dan duizend euro. Onder hen dus ook veel alleenstaande ouders.

Goede kostenregeling en keurig berekend onderhoudsgeld

Belangrijk bij een scheiding is dan ook een goede kostenregeling in de vorm van onderhoudsbijdragen voor de kinderen. Niet zelden is er ook sprake van een onderhoudsuitkering voor de andere partner; vaak een moeilijk thema in een scheiding maar belangrijk dat dit doorgepraat wordt. Immers als er een aanzienlijk verschil is in het netto loon van beide partners kan er een regeling worden getroffen om te voorzien in een (tijdelijke) financiële ondersteuning. In een van de volgende nieuwsbrieven meer over dit thema.

De video is afkomstig van het VTM nieuws dd. 28/12/2013: http://nieuws.vtm.be/binnenland/2013010834396-3000-armen-krijgen-gratis-feestmaaltijd

Echtscheiding
Tags: 
Scheiden?, Onderhoudsgeld, Onderhoudsuitkering
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen