Kinderen en scheiding: een kwartiertje deze bijzondere TV uitzending bekijken is geen tijdverlies, integendeel. Het geeft een waardevolle inkijk in de beleving van kinderen. Een aanrader.

Het Klokhuis is een educatief TV-jeugdprogramma van de Nederlandse publieke omroep NTR. Elke werkdag in de vooravond zenden ze uit op NL3. Het Klokhuis leert kinderen in de leeftijdscategorie van 9 tot 15 jaar over de wereld om hen heen, in de breedste zin van het woord. Met deze aflevering over Scheiden – uit elkaar, komen kinderen aan het woord die praten over hun gescheiden ouders, wat er in hen omgaat, hoe ze zelf met de scheiding omgaan, welke voor- en nadelen ze ervaren, wat het voor hen betekent in twee huizen wonen.

Voor kinderen geconfronteerd met scheiding: de wereld op zijn kop

Er komt ook een kinderpsycholoog aan het woord, die heel duidelijk stelt dat voor de kinderen de wereld op zijn kop komt te staan als ouders scheiden.
En zoals gewoonlijk zijn er enkele sketches over het thema scheiden. Het stoort niet, de sketches richten zich op de emotionele, morele en ethische aspecten van het onderwerp.

Kortom een aanrader voor kinderen in de leeftijdscategorie van 9 tot 15 j, maar ook gescheiden ouders steken er best wat van op. De link naar deze TV-uitzending vindt je hier.

Nog een tip is dit blogartikel waarin we de aandacht vestigen op een uitzending over kinderen die getuigen en vertellen wat een tweede scheiding voor hen betekende. Een doorleefde tv uitzending, zeer de moeite waard.

Een blogartikel over hoe zeg ik het de kinderen, kan je hier vinden. Het heeft een bijzondere titel want het gaat over het paraplugesprek ouders-kind.

Wie meer info zoekt over scheiden en kinderen kan onder meer terecht bij https://www.villapinedo.nl/: een virtuele plek voor kinderen van gescheiden ouders , een plaats voor advies, informatie, hulp en antwoorden op de vragen die bij kinderen leven.

BLIJF NIET MET VRAGEN ZITTEN. MAAK EEN AFSPRAAK.

Neem contact op met NEO Bemiddeling,

- ofwel via telefoon 03 535 30 01

- of via mail info@neobemiddeling.be 

- of via het contactformulier.

Keuze uit 3 mogelijkheden, nu alleen nog de stap zetten!

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Hou het welzijn en het belang van de kinderen voor ogen

Echtscheiding
Tags: 
Kinderen, scheiden, gescheiden, scheiding, echtscheiding, Ouderschap
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen