“Jullie artikels over narcisme hebben ervoor gezorgd dat ik de situatie begrijp waarin mijn gezin en ik ons toen en nu bevinden. Helaas is voor ons gebleken dat het rechtssysteem en de maatschappelijke diensten weinig tot geen kennis hebben van narcisme. Als mama van een nieuw samengesteld gezin wil ik een teken van appreciatie geven aan jullie i.v.m. de blogartikels over narcisme op de website van NEO Bemiddeling. Sinds ik die blogartikels over narcisme heb gelezen heb ik letterlijk een openbaring gehad en begreep ik ALLES over "mijn" narcist.”

Bij NEO krijgen we wel meer getuigenissen van zowel vaders als moeders die het leven met een narcist ‘ondergaan’. Maar het schrijven dat we vorige week ontvingen, deed me verkillen en huiveren. Het is niet aan NEO Bemiddeling om in deze en andere zaken ‘scheidsrechter’ te zijn; maar mogelijks wel spreekbuis van moeders en vaders die leven onder het juk van een narcistische partner.

Kinderen leven onder het juk van een narcist

Zo schrijft deze moeder verder:
“Begin dit jaar ben ik toevallig terecht gekomen op topics over narcisme en heb ik ontdekt dat ik sinds 2005 tot begin 2013 een relatie heb gehad met een narcist, waaruit 3 kinderen op deze wereld zijn gebracht.
In 2015 heeft "mijn" narcist de kindjes letterlijk aan de kant gezet en mij via mail gemeld dat ik ze mocht hebben en hij niets meer met hun te maken wou hebben.

Twee maand later net vóór de start van een nieuwe rechtszaak betreffende de vakantieregeling wou hij plots terug co-ouderschap en een week-weekregeling. Regeling die ik in het belang van onze 3 kinderen geweigerd heb. In die periode van 2 maanden zijn de kinderen eindelijk tot rust gekomen en beseffen ze dat dit allemaal niet hun schuld is.

Sinds november 2015 zijn wij dus opnieuw verwikkeld in een moeilijke rechtszaak, waar de kinderen (12, 11 en 7j) onder lijden. Met behulp van valse verklaringen is sinds december 2016 de week-weekregeling heringevoerd.

Het oudste kind heeft een laag zelfbeeld en praat over weglopen, over zijn papa iets aandoen én over zelfmoord. Het kind van 11 j lijdt aan paniekaanvallen door de stress op de avonden voor en van de wissel.  De jongste vertoont regelmatig problematisch gedrag daar waar hij eerder rustig en lief van karakter was. “

Gekleineerd en gemanipuleerd

“Door op jullie website de artikels over narcisme te lezen heb ik geleerd dat ik een slachtoffer ben én kan ik eerlijk zeggen dat ik hier sterker uit gekomen ben. Maar wat mij als moeder kwetst is, hoe mijn 3 kinderen lijden onder deze situatie. "Mijn" narcist is meester in het manipuleren en reflecteren en het ergste van al is dat de personen die onze zaak behandelen en opvolgen, zijn spelletjes als waar aanzien en zich keren tegen mij.

Ik zoek hulp voor de kinderen maar alles wat ik probeer te doen om mijn kinderen te helpen wordt tegen mij gebruikt. Ik ben in hun ogen een slechte moeder, terwijl ik enkel mijn best doe om mijn kinderen te helpen.

Het is zwaar te leven met een narcist: elke dag gekleineerd, gemanipuleerd, letterlijk  gehersenspoeld en afgesloten van de buitenwereld. Als moeder van deze 3 schatten van kinderen, die een mooie toekomst zouden kunnen hebben, voel ik mij hulpeloos en machteloos. Maar door jullie blogartikels voel ik mij als slachtoffer herkend en kan ik stilletjes hopen dat narcisme ooit ook in ons rechtssysteem wordt herkend. Hierdoor kunnen andere ouders en hun kinderen die hetzelfde doormaken hopelijk de hel bespaard worden waarin ik mij bevind, ondanks mijn nieuw gevonden geluk. Bedankt voor jullie fantastische werk!”

Meer info over narcisme

Op de website van NEO Bemiddeling zijn er eerder al drie artikels gepubliceerd over narcisme. In deze context brengen we deze in herinnering:

https://www.neobemiddeling.be/blog/een-scheiding-met-een-narcist-voorkomen-art-1 
Leven met een narcist: niet gemakkelijk. In relatie blijven met een narcist: nog moeilijker. Een scheiding voorkomen: mogelijk maar onwaarschijnlijk.

https://www.neobemiddeling.be/blog/scheiden-hoe-overleven-met-een-narcist-als-partner-art-2 
Een leven leiden met een partner die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft, is vaak een destructieve relatie. Immers zij die lijden aan zo’n stoornis zijn slecht in het onderhouden van één hechte liefdesrelatie en zijn meestal niet in staat om een gezonde relatie te behouden. Voor de andere partner is het ontzettend moeilijk om te blijven geven. Op een bepaald ogenblik is het energievat leeg, en komt een scheiding heel dichtbij.

https://www.neobemiddeling.be/blog/beklijvende-reacties-en-verhalen-na-art-over-narcisme-de-relatie
Onwaarschijnlijk wat mensen vertellen over wat ze beleven/beleefden met hun narcistische partner – ex-partner. Welke druk sommigen nu nog steeds ervaren, ook nà de scheiding. Welke impact het heeft op hun kwaliteit van leven. Wat ze blijvend als nare ervaringen meedragen. Hoe moeilijk het is om de kinderen te vrijwaren van schade.

Blijf niet met vragen zitten, maar maak dus nu een afspraak.

Keuze uit 2 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

  •          via telefoon 03 535 30 01 of
  •          via het contactformulier

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, echtscheiding, scheiding, narcisme, Kinderen
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen