Als er geen wil en bereidheid is om gemaakte afspraken na te leven, dan kan je beter geen afspraken maken. Een derde, met name de rechter, zal dan in jullie plaats beslissen. Is het dat wat jullie willen? Hopen dat het meevalt? En hoeveel kans denk je te maken dat je verwachtingen worden bewaarheid in de rechtszaal?

Het alternatief voor niet gemaakte afspraken is dan immers dat er regels worden opgelegd middels een vonnis. Maar zelfs dit vonnis is geen garantie dat die opgelegde regels worden nagekomen.

Wat is dan het echte alternatief?

Tot inzicht komen dat elkaar ‘den duvel’ aandoen energie kost, niet leidt tot wat je beiden wil. Het brengt ook ergernis met zich, een ongelukkig miskend gevoel ‘gratis’ erbovenop. Als extraatje: een uitzichtloze strijd voor het grote eigen gelijk dat leidt tot treurnis en uitzichtloos ‘gedoe’ waar niemand beter van wordt.

Van het been stijf houden krijg je krampen… en wordt je niet gelukkiger, wel chagrijniger.

Dus dan toch afspraken maken?

Ja. Maar laat jullie in dit proces begeleiden door ervaren deskundigen die jullie doorheen het mijnenveld gidsen: Cindy en Eric van NEO Bemiddeling staan voor jullie klaar.
Oorlogsmijnen ontploffen als je er op stapt, zo is het ook met onderwerpen en thema’s die bij een scheiding of ouderschapsovereenkomst komen zien: als de vele thema's van een overeenkomst niet goed worden uitgelegd, onvoldoende toegelicht en jullie specifiek dossier niet ontleed wordt op jullie maat; dan is dat gegarandeerd bron van misverstanden en het streven van elke partner om het zeel maximaal naar zich toe te halen.

Een evenwicht zoeken waarmee jullie beiden tevreden zijn; dat is het doel van bemiddeling.

Wederzijds begrip, de gemeenschappelijke belangen zien, ex-partners maar vader en moeder blijven met wederzijds respect ook nà het beëindigen van de relatie: dat is een weg naar een nieuwe toekomst nà de scheiding.

Blijf niet met vragen zitten, maar maak dus nu een afspraak.

Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiding, scheiden, Vechtscheiding, Regeling, Do's and Don'ts
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen