Narcisme: wekelijks krijgen we meerdere mails of telefonische oproepen van zowel vrouwen als mannen, die het niet meer zien zitten om verder te leven met een partner die narcist of uitgesproken narcistisch is.

Met dit blogartikel willen we enkele eerder verschenen blogartikels terug onder de aandacht brengen. Ook omdat we de voorbije week artikels deelden die in De Standaard verschenen en die veel reacties hebben gegeven.
In vier blogartikels geven we nuttige informatie over narcisme op zich, over leven met een narcist, over scheiden van een narcist, en zijn er tal van getuigenissen die een sprekend beeld geven van hoe het ‘overleven’ is.

Belangrijk is ook dat we merken dat een partner soms te snel het ‘etiket narcist’ kleeft op het voorhoofd van de andere partner. Het is ook niet aan ons, erkende bemiddelaars van NEO Bemiddeling, om narcisme te diagnosticeren. We onthouden ons ervan, laat dat duidelijk zijn.
Wel is het zo dat we attent zijn en oog hebben voor het gedrag van de scheidende partners.  Scheidingen van koppels bemiddelen waarvan één een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft, zijn moeilijke scheidingen. Ook zijn het moeilijke bemiddelingen omdat het gedrag van de narcistische partner dient getemperd, en dit op een manier dat de narcist dit accepteert. Ook dienen we als bemiddelaar te zorgen voor evenwicht tijdens de bemiddeling en een evenwichtige scheidingsovereenkomst. Een blijvend aandachtspunt omdat narcisten manipulatief zijn.

Narcisme en narcist: aanbevolen blogartikels

 • Artikel 1: Een scheiding met een narcist voorkomen?
  Dat kan maar is onwaarschijnlijk. De kruik gaat zolang te water tot ze barst, zegt de spreuk. Wij voegen er aan toe: sommigen hebben een kruik van plastic maar daar komt vroeg of laat een scheur in…
 • Artikel 2: Scheiden of hoe overleven met een narcist als partner.
  In een relatie leven met een partner die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft, is vaak een destructieve relatie. Immers zij die lijden aan zo’n stoornis zijn slecht in het onderhouden van één hechte liefdesrelatie en zijn meestal niet in staat om een gezonde relatie te behouden. Voor de andere partner is het ontzettend moeilijk om te blijven geven. Op een bepaald ogenblik is het energievat leeg, en komt een scheiding heel dichtbij.
 • Artikel 3: Beklijvende reacties en getuigenissen over narcisme in de relatie en bij scheiding.
  Onwaarschijnlijk wat mensen vertellen over wat ze beleven/beleefden met hun narcistische partner - ex-partner. Welke druk sommigen nu nog steeds ervaren, ook nà de scheiding. Welke impact het heeft op hun kwaliteit van leven. Wat ze blijvend als nare ervaringen meedragen. Hoe moeilijk het is om de kinderen te vrijwaren van schade.
 • Artikel 4: Noodkreet van een moeder, die leeft met een narcist
  Een huiveringwekkend verhaal van een moeder die haar kinderen ziet lijden onder het juk van de vader die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Zet je schrap want de getuigenis kleeft aan de ribben.

 

Blijf niet met vragen zitten, maar maak een afspraak.
Neem contact: via telefoon 03 535 30 01 

Op een goede respectvolle manier uit elkaar

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, echtscheiding, narcisme
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen