Wat kan NEO bemiddeling voor jullie betekenen?

Neo Bemiddeling zorgt samen met jullie voor een nieuw begin.

Met een vooraf gekende vaste prijs genieten jullie van een excellente deskundige begeleiding van jullie scheiding.

  • Snelle regeling rekening houdend met jullie agenda
  • Betaalbaar en aantrekkelijk all-in tarief
  • Duidelijke verstaanbare taal op jullie maat
  • Bijzondere aandacht voor jullie als ex-partners maar blijvend ouders
  • Financiële en fiscale expertise: alles onder één dak
  • Jullie kunnen bij ons terecht met al jullie vragen
  • We weten wat nodig en mogelijk is
  • We begeleiden jullie naar ‘jullie’ overeenkomst: evenwichtig en duurzaam
  • Ervaren bemiddelaars, erkend door het Ministerie van Justitie
  • We zijn maar tevreden als jullie dat ook zijn

 

Wie en wat is NEO bemiddeling

Neo Bemiddeling is van start gegaan op 1 april 2017.

Het is het samengaan van twee ervaren erkende bemiddelaars. Eric De Corte heeft jarenlang gebouwd aan Bemiddelingsburo EDC. Met een sterk informatieve website werd zijn website een referentie voor alles wat met ‘scheiding’ te maken heeft.
Zijn website www.ericdecorte.be telde maandelijks meer dan 17.000 unieke bezoekers en wekelijks kregen 1.000 gratis abonnees zijn nieuwsbrief. Zijn website is opgegaan in de nieuwe website www.neobemiddeling.be

Eric heeft nu met Neo bemiddeling een duurzame band gesmeed met Cindy Capelleman, eveneens erkend bemiddelaar en bedreven in scheidingsproblematieken. Cindy is tevens gecertifieerd Stiefplan-coach en begeleidt ouders en kinderen in nieuw samengestelde gezinnen.

Wie is Cindy?

“Een scheiding is een uiterst emotionele en onzekere periode waarin zware beslissingen moeten genomen worden…  Waar gaan we wonen?  Wat met de kinderen?  Hoe ga ik rondkomen?  ….

Ik zie het als mijn taak om jullie hierin bij te staan door het overzicht te bewaren, structuur en houvast te bieden.  Met kennis van zaken en de nodige ervaring begeleid ik jullie naar een overeenkomst die standhoudt.  Deze overeenkomst moet jullie toelaten een zo goed mogelijke start te nemen in jullie nieuwe levensfase.  Jullie kinderen, het samen-ouder zijn staat centraal!

Financieel fiscaal en juridisch onderlegd en met het nodige inlevingsvermogen zorg ik voor een emotionele en zakelijke afhandeling van jullie scheiding.  We kijken samen naar een nieuwe toekomst en wat daarvoor nodig is.”

Cindy startte een carrière als handelsingenieur waarin zij de nodige financiële, fiscale en juridische vaardigheden kon ontwikkelen.

Haar eigen ervaringen met echtscheiding, nieuw samengesteld gezin en ouderschap in combinatie met deze bedrijfskennis maken dat zij als familiaal bemiddelaar niet alleen beschikt over het nodige inlevingsvermogen maar ook over de nodige inhoudelijke deskundigheid.

Cindy is ook gecertifieerd Stiefplan-coach en gespecialiseerd in de begeleiding van ouders, stiefouders en kinderen in samengestelde gezinnen.

Wie is Eric?

Eric De Corte Klik hier voor de portfolio van Eric

“Ik geniet er van om als bruggenbouwer mensen nader tot elkaar te brengen, om hen bij te staan in de bijzondere situatie van het als koppel uit elkaar gaan.
Ik help om ‘samen’ tot een evenwichtige eerbare overeenkomst te komen; resultaat van inzet, bereidheid, openheid en groei in vertrouwen.

Het is deugddoend om als bemiddelaar te mogen bijdragen aan het tot dialoog komen, om samen naar oplossingen te zoeken, om nieuwe perspectieven te bieden, om mee te bouwen aan een nieuwe en betere toekomst voor alle betrokkenen, om te mogen luisteren naar elkaars verhaal, verlangens en belangen, om te mogen mee bouwen aan akkoorden die financieel en emotioneel van belang zijn.

Het is motiverend te zien dat na een weldoordachte overeenkomst de kansen op conflicten aanzienlijk worden verkleind. Na het scheppen van duidelijkheid, het doorpraten van de geschillen, het samen naar een oplossing toe werken, is het bevestigend vast te stellen dat partijen terug op één lijn komen en het gemeenschappelijk belang doen primeren.

Ik voel me goed in de rol van het bemiddelen, een aparte manier van conflictoplossing. Het is duidelijk dat ex-partners niet hetzelfde hoeven te denken en niet dezelfde motieven moeten hebben om het eens te kunnen worden over een praktische regeling.
Dat is één van de basissen van de compromis- en consensuskunde: geen gevecht om ‘alle wijn’ voor zich alleen te hebben maar ‘samen’ bouwen aan het op een andere manier overeenkomen en beiden ‘nog wijn’ proeven.

Eric is economisch gevormd en was als kaderlid werkzaam in een internationaal concern van de energiesector alvorens hij zich omvormde tot Bemiddelaar en zijn eigen vennootschap Bemiddelingsburo EDC startte.
In het bedrijfsleven was hij kaderlid-leidinggevende, coach en mentor, bemiddelaar in conflicten op de werkvloer en in managementrooms. Dit bracht Eric dicht bij mensen.
Hij wendt sinds oktober 2010 deze bevoorrechte relatie en jarenlange ervaring aan om te bemiddelen in familiale aangelegenheden: bij scheidingen als scheidingsconsulent, bij generatieconflicten, familiale kwesties, bij levenseinde of in de laatste levensfase..
Als relatieherstelbemiddelaar heeft hij een eigen succesvolle aanpak ontwikkeld; geen therapie maar wel via de weg van bemiddeling als koppel terug samen op weg.

Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen