Regelmatig krijgen we vragen over de hypothecaire lening: wat moet/kan hoe worden geregeld bij scheiding? Op wat letten? Wat dient afgesproken?
Op zich is dit een makkelijk thema, maar partners die scheiden hebben er nog nooit eerder bij stil gestaan. Normaal is dat.
Het is dan ook belangrijk dat scheidende koppels een degelijke uitleg krijgen. Dat kan bij NEO Bemiddeling: deskundige info op maat van het koppel.
Elk zijn stiel, maar sommige 'raadgevers' zijn niet altijd vertrouwd met scheidingsproblematieken. De info die door hen wordt verstrekt is dan ook vaak problematisch en zet dikwijls partners op een verkeerd been of de verstrekte informatie is ontoereikend of zelfs foutief.
Als partners die scheiden hun gezamenlijke woonst willen verkopen dan gaat daar een tijd over heen. Het is dus belangrijk dat alles goed wordt afgesproken en een correcte schriftelijke neerslag krijgt.
NEO Bemiddeling kijkt dan niet alleen naar de verdere aflossing van de hypothecaire lening, maar ook naar alle andere aspecten.
Als één van beide partners de woning wenst over te nemen dan is het belangrijk dat de bank vooraf haar mening geeft over de haalbaarheid van de overname.
NEO Bemiddeling rekent jullie de totale kost voor.
Uitkijken dus, én goede afspraken maken. Maar belangrijk is natuurlijk: vooraf goed geïnformeerd zijn want dan pas kunnen goede afspraken worden gemaakt en de best mogelijke beslissingen genomen.
Ja dat kan maar goede afspraken dienen gemaakt. Ook voor onder andere de hypothecaire lening. Eén en ander loopt deels gemeenschappelijk aan de in te vuilen afspraken voor de tijd dat een woning niet verkocht is (zie hoger).
Een onroerend goed samen, onverdeeld in eigendom houden, vergt duidelijkheid.
Denk in deze ook aan:
Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten:
Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com