Home > Labels > Handelszaken

Onderneming en scheiding: “Het is van mij, jij hebt geen aandelen?!”

Een echtscheiding wordt vaak gecompliceerder als één partner apart  of beiden samen een onderneming hebben. Zakelijke aspecten worden dan ‘gemixt’ met de regeling omtrent de privé.  De gevolgen voor de zaak zijn dan belangrijk maar ook de andere afspraken die het gezin betreffen. Hoe moet en kan dat dan geregeld worden zonder te belanden in een vechtscheiding?

echtscheiding, scheiding, Vechtscheiding, Handelszaken, Waarderingsregels, Onderneming

Hoe zakelijke conflicten oplossen zonder een rechtszaak?

Ondernemers hebben doorgaans de neiging om de oplossing in eigen hand te houden, zeg maar ‘hun’ eigen oplossing erdoor duwen omdat ze overtuigd zijn van de juistheid ervan. Een door beide partijen aanvaarde oplossing wordt echter meer gedragen en hierdoor worden ook de goede relaties in stand gehouden. Een bemiddelde oplossing biedt dan ook tal van voordelen met bijkomend extraatje: de handelsrelatie wordt niet ‘opgeblazen’, integendeel de relatie wordt nieuw leven ingeblazen!

conflictmanagement, Onderneming, Regeling, zakelijk geschil, bemiddelen bij conflicten, vennoot, Handelszaken

Minister Geens promoot bemiddeling in zakelijke conflicten

Een minister van Justitie horen pleiten voor bemiddeling; het is eens wat anders. Alleen jammer dat het pleidooi voornamelijk is ingegeven door besparingsdrang. Toch zijn de uitgangspunten van de minister waardevol. Lees over de voordelen van een bemiddeling in een zakelijke context.

Handelszaken, bemiddelen bij conflicten, Regeling

Voordracht op 15 april: de kracht van bemiddeling

Met het bijwonen van een voordracht over bemiddeling kom je meteen veel te weten over de ‘kracht van bemiddeling’, en kan je ook nader kennis maken met erkend bemiddelaar Eric. Breng je vragen mee want Eric houdt van een interactief gebeuren. Voor praktische informatie en inschrijving, lees het artikel.

ondernemingsbemiddeling, bemiddelen bij conflicten, zakelijk geschil, vennoot

Zakelijk conflict? Los het op met bemiddeling!

Ondernemers ontdekken bemiddeling als een volwaardige alternatieve oplossing om zakelijke conflicten op te lossen. Niet zozeer de gedeelde kosten van de bemiddelaar zijn prio-belangrijk, het gaat vooral om het onderkennen van de waarde van het behouden van de zakenrelatie. Daarom: “Blaas uw zakenrelatie niet op, maar blaas ze nieuw leven in met bemiddeling!” Erkend bemiddelaar Eric De Corte is uw uitverkoren begeleider.

zakelijk geschil, geschil met werknemer, arbeidsgeschillen, bemiddelen bij conflicten, ondernemingsbemiddeling

Wat “bemiddeling” betekent voor U als ondernemer

Ook ondernemers kunnen hun voordeel doen met een bemiddeling in handelsconflicten. Geen opgelegd vonnis, geen definitief verlies van een handelsrelatie, geen lange dure strijd voor de rechtbank; wel een oplossing samen uitgewerkt. Hierdoor wordt de commerciële relatie niet opgeblazen maar wel nieuw leven ingeblazen. Het grote gelijk wordt aan de kant geschoven en "samen" kiezen voor de gemeenschappelijke toekomstbelangen met het behoud van de zakelijke relatie als kers op de taart.

zakelijk geschil, geschil met werknemer, dialoog, bestuurder, vennoot, arbeidsgeschillen, ondernemingsbemiddeling, bemiddelen bij conflicten

Voordelen?

De voordelen en de meerwaarde van bemiddeling zijn aanzienlijk.

Specifieke Aanpak

Bemiddelen in familiebedrijven vergt een specifieke aanpak van conflicten en spanningen. Immers op het zichtbare platform van de zakelijke en bedrijfseconomische aspecten spelen vaak onzichtbare relationele en emotionele aspecten een belangrijke rol.

Handelszaken

Omgaan met veranderingen en verschillen vergt een grote flexibiliteit van medewerkers. Ook het werken in een voortdurend bewegende matrixorganisatie en in/met projectteams. Strubbelingen en conflicten zijn in beginsel een menselijk gegeven in een organisatie. Vanuit de verschillen in visie groeit uw organisatie en haar medewerkers, als U op een positieve manier omgaat met de kansen die conflicten en geschillen bieden. Ik fungeer als bruggenbouwer en ben als bemiddelaar actief in onder meer navolgende domeinen

Wij zijn tevreden met het resultaat van de bemiddeling

“Nogmaals dank voor uw diensten. Ik denk dat gegeven de omstandigheden de uitkomst voor alle partijen bevredigend genoemd mag worden. Wij zijn althans zeer content met het resultaat. Met vriendelijke groeten, familie K.”

T.K.
Handelszaken

Pagina's

Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen