14 februari: Valentijnsdag. De dag van de verliefden, maar er bestaat  geen dag voor koppels die de liefdesrelatie hebben beëindigd.

Valentijn: een hoogdag voor de (verliefde) koppels, en ook voor de handel, voor de winkels, en in niet-coronatijden voor restaurants en de hotels. We zullen het geweten hebben want je kan er moeilijk naast zien. We worden er ten allen kanten aan herinnerd. Een partner die op 14 februari zijn geliefde geen extraatje geeft, is er aan voor de moeite (zeggen ze, maar is dat zo?). De commerciële druk is immers hoog en de verwachtingen gespannen.

Maar er zijn ook koppels die er aan denken om de relatie stop te zetten omdat de relatie niet meer aan de verwachtingen voldoet. Echter om allerlei redenen hebben ze die stap nog niet durven zetten. En al goed dat er ook koppels zijn die vaststellen dat de relatie aan een verfrissende zuurstofkuur toe is, die het liefdesvlammetje willen aanwakkeren, die opnieuw volop voor elkaar willen kiezen. Dan is werken aan een relatieherstel aan de orde.

Op zijn ‘Huysentruyts’: “wat hebben we geleerd?”

Maar hoe ‘vieren’ gescheiden partners Valentijn? 'Niet' natuurlijk, tenzij met hun nieuwe liefde; als die er al is. En wat nemen die partners mee uit de vorige relatie(s)? Hoe anders is of wordt die nieuwe relatie. En op zijn ‘Huysentruyts’ gezegd: “wat hebben we geleerd?”

Valentijn dus. Een dag van verliefden, van nog eens extra benadrukken hoe graag je hem/haar ziet, wat hij/zij voor jou betekent, hoe verbonden jullie zijn en hoe betrokken op elkaar. Verbondenheid ontstaat als mensen elkaar zien, horen en waarderen. Betrokken ben je als je emotioneel met elkaar verbonden bent, als je deel uitmaakt van een geheel.
Voor nogal wat koppels kan die Valentijnsdag niet snel genoeg voorbij zijn. Immers er is het rouwen om de stukgelopen relatie, om wat niet meer is en ook nooit meer terug komt. Er is de uiteengespatte droom, de harde werkelijkheid van 'het is over'. En nu?

Wat na de scheiding? Een nieuwe start: een artikel dat eerder op onze website werd gepubliceerd en inzicht geeft in de mogelijkheden en wat je concreet kan doen.
Maar lees zeker dit artikel over Nick Vujicic: Tips over hoe opnieuw op weg na een scheiding?

Hoop krijgen en investeren in een nieuw leven

Geef je relatie een nieuwe kans met relatieherstelbemiddeling: maak een afspraak

Keuze uit 2 mogelijkheden.

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

 

Relatie-herstel-bemiddeling
Tags: 
Relatiebemiddeling, Do's and Don'ts, Bedreiging relatie, Nazorg
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen