Als je met je hoofd in de mist zit, , als het somber donker weer is, als het pijpenstelen regent, is het moeilijk om dan de zon te zien. Het is dan ook moeilijk om te geloven dat de mist zal opklaren, het opnieuw zonnig weer wordt.

Als de relatie in een neerwaartse spiraal zit, als je in een scheiding verwikkeld bent, als je na de scheiding terug probeert aan te knopen met het ‘normale’ leven; dan is het moeilijk om niet de ‘zwarte vlek’ te zien.

Maar weet dat het mogelijk is om opnieuw kansen te zien. Om ‘wit’ te zien in plaats van alleen maar ‘zwart’. Daarom deel ik graag deze video. Een eenvoudige video maar die oproept om ‘anders’ te kijken. Moge het jullie inspireren. ‘Vertaal’ het naar je eigen leven en zie wat er te zien is. Er is meer dan ‘zwart’…

Hier de link naar de video van HGM Nijenhuis: https://www.youtube.com/watch?v=2fIC1Zyb19E

Laat de omstandigheden niet toe je verder leven te vergallen

Scheiden doet lijden, ja maar de wijze waarop verzacht of verscherpt.
Sommigen zeggen onomwonden: “Scheiden is mislukken, ik had het niet ingecalculeerd dat het in ons huwelijk mis kon gaan. En nu sta ik er alleen voor”.

In een scheiding met onderlinge toestemming (EOT) via bemiddeling regelen partners al datgene wat dient geregeld, maar er is een emotionele en rationele zijde. Immers je scheidt niet alleen van je partner, je neemt (deels) ook afscheid van het sociale leven dat je in de relatie had, afscheid van je netwerk, soms zelfs afscheid van gemeenschappelijke vrienden, afscheid van allerhande rollen die je speelde/speelt in de levens van andere mensen.

Nazorg is voor sommige gescheidenen dan ook geen overbodige luxe. Je kan misschien terecht bij mensen die je lief zijn, die met je begaan zijn, die je opvangen, wegen wijzen, steun geven, je opnieuw (sterkere) vleugels geven. Mensen aarzelen om professionele hulp in te schakelen maar soms is dit nodig of minstens toch aangewezen. In dit geval kunnen (echt)gescheidenen mij vragen naar hulp of naar namen van professionele begeleiders die goed werk leveren.
Zo wordt mee geholpen aan een nieuwe start, zo is een scheiding geen eindpunt maar kan het een nieuw begin worden, anders dan voorheen, met nieuwe inzichten, (opnieuw) geloof in jezelf, groeiend zelfvertrouwen.

Een blogartikel dat je mogelijks mee op weg helpt: - 'Boos op mijn ex nà scheiding'

Scheiden een nieuw begin of een eindpunt?

Blijf niet met vragen zitten, maar maak nu een afspraak.
Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

-         via telefoon 03 535 30 01 of

-         via mail info@neobemiddeling.be of

-         via het contactformulier 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, echtscheiding, Reflecties, Nazorg, EOT
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen