Op 14 juli schreef ik het artikel met de titel “Echtscheidingsprocedure EOT: (bijna) een extra maand bedenktijd”. Thans is het zo ver. De wet van 17 juli 2015 treedt in werking op 11 september 2015.

Kort samengevat komt het er op neer dat koppels die van plan waren om met onderlinge toestemming te scheiden, alsnog kunnen beslissen om toch niet te scheiden. Zij dienen dan samen binnen één maand te rekenen vanaf de datum van uitspraak in eerste aanleg, hoger beroep in te stellen. Zij dienen dit beroep te richten aan de procureur des Konings.

Zoals ik op 14 juli al schreef, zal dergelijk herdenken van de beslissing tot scheiden niet veel voorkomen. Maar het is goed dat thans wordt voorzien in deze mogelijkheid van hoger beroep. Het biedt soelaas voor koppels die mogelijks overhaast tot een echtscheiding hebben besloten.

Voor de volledigheid, hierbij de link naar het blogartikel Wanneer zijn we feitelijk gescheiden? En wanneer wettelijk gescheiden?

Voor een degelijk uitgewerkte scheidingsovereenkomst, ook fiscaal geoptimaliseerd

Al jullie praktische beslommeringen uit handen genomen met een goede begeleiding en op jullie maat

Blijf dus niet met vragen zitten, maak een afspraak: neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be

 

Echtscheiding
Tags: 
Scheiden?, EOT, Overlegtips
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen